top of page
Lavt stofskifte

- 5 gange hyppigere hos kvinder end mænd

- 5-10% oplever fortsat symptomer med standardbehandling

- Anden hormonbehandling kan være indiceret

- Individuel behandling er essentiel

Blodprøversvar af thyroideahormon kan være vildledende

I en undergruppe af patienter kan det være relevant at behandle med både T4 og T3

Stofskifte- (thyroidea-) lidelser

HYPOTHYROIDISME

 

Ved nedsat stofskifte – lav skjoldbruskkirtelfunktion – er standardbehandlingen at supplerende med T4, et præ-hormon for T3; det mest aktive af skjoldbruskkirtlens hormoner. I vores klinik behandler vi en undergruppe af patienter, der lider af hormonforstyrrelser i skjoldbruskkirtlen. Denne undergruppe af patienter rapporterer symptomer, der ikke er tilfredsstillende reguleret med traditionelle T4 behandling.

Klinikeren bør tage i betragtning, at vurdering af en behandlings succes hos en patient udelukkende baseret på blodniveauer kan være utilstrækkelig og til tider vildledende. Effektiviteten af behandlinger som hormonterapi afhænger af virkningen på cellulær aktivitet, som ikke nødvendigvis korrelerer med koncentrationen af hormonet i blodbanen. Dette kan især gælde for behandling med skjoldbruskkirtelhormon.

 

Patienter kan ofte drage fordel af en række behandlingsalternativer, som kan lindre mange af de symptomer, der vedvarer med T4-behandling alene.

Ny forskning (2022) indikere et muligt paradigmeskift, hvor T3 varianten kan være første valg behandlingen af lavt stofskifte.

bottom of page